torsdag, augusti 24, 2006

Junilistan

Klicka på rubriken och läs Nils Lundgrens blogg. Inlägget 23/8 är intressant och jag tar mig friheten att citera:

"Blockens löften är tomma löften, så länge inte följderna för statsfinanserna redovisas."

Nils har tveklöst rätt här, men de etablerade partierna vet att de kan ge ihåliga löften och sedan hänvisa till att vallöften bygger på tänkta åtgärder i händelse av egen majoritet. Väljarna har inte rätt att begära uppfyllda vallöften om de inte ger ett parti egen majorietet. Det är politikens fallskärm numera.

Anständighet och hederlighet är lågprioriterat!

"Ett räkneexempel är att om alla de 400 000 företag som finns i Sverige anställer en enda person så får vi 100 miljarder kronor extra i statskassan. Då kan vi diskutera vilka områden som ska få del av dem. Åtgärder som skapar jobb behöver inte finansieras – de finansierar sig själva med råge. Att som höger- och vänsterblocken nu dela ut pengar till konsumtion och hålla kvar folk i arbetslöshet är djupt oansvarigt."

Jag vet inte om Nils har räknat rätt, men det ser vettigt ut och han borde behärska den här sortens uträkningar.

"varifrån kommer pengarna till det om man inte har halverat EU-avgiften, skurit ner den offentliga byråkratin och fått fler människor i riktiga jobb? Och Persson och Reinfeldt, varför vägrar ni nämna EU - den största kostnaden i vår tid."

Jag kommer inte att rösta på Junilistan, men jag tror att de har järnkoll arbetsmarknadspolitiken, vilket inget av riksdagspartierna har. De svamlar och förfalskar fakta.

Inga kommentarer: